Yhteishaku

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset hakevat yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen (nuorten) tai lukiokoulutukseen. Vuoden 2018 yhteishaun ajankohtaa ei ole vielä julkistettu. Ammatillisten erityisoppilaitosten yhteishaku alkaa heti kyseisen ajanjakson jälkeen.

Tietoa koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy Opintopolusta:

Hakeminen tapahtuu osoitteessa https://opintopolku.fi/.

Voit laskea yhteishaun pisteesi laskurilla: http://www.yhteishakulaskuri.fi/. Lukiokoulutukseen vaikuttaa lukuaineiden keskiarvo ja ammatilliseen koulutukseen yleinen koulumenestys (kaikki aineet) sekä painotettavien aineiden keskiarvo (kolmen parhaan taito- ja taideaineen keskiarvo). Vuoden 2016 pisterajat löytyvät Yhteishakulaskurin alaosasta sekä täältä (valitse vasemmasta valikosta vaikka Maakunta ja sieltä esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaa). Kannattaa huomioida, että pisterajat voivat vaihdella paljonkin eri vuosina sen mukaan mihin koulutukseen on minkäkin verran hakijoita.

Oppilas hakee enintään viiteen koulutukseen. Hakemukseen laitettu järjestys on sitova. Hakukohteita ei voida muuttaa hakuajan päätyttyä. Hakuaikana muutokset voi tehdä hakijan sähköpostiin tulevan linkin kautta.

 Oppilas hakee yhteishaussa peruskoulun päättötodistuksella.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s