Yhteishaku

Peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset hakevat yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen (nuorten) tai lukiokoulutukseen. Vuoden 2017 yhteishaku on  21.2.–14.3.2017. Ammatillisten erityisoppilaitosten yhteishaku alkaa heti kyseisen ajanjakson jälkeen.

Tietoa koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy Opintopolusta:

Hakeminen tapahtuu osoitteessa https://opintopolku.fi/.

Voit laskea yhteishaun pisteesi joko tällä http://www.yhteishakulaskuri.fi/ tai toisella laskurilla: http://peda.net/veraja/tori/pks/opo/opiskelemaan/yhteishakulaskin. Lukiokoulutukseen vaikuttaa lukuaineiden keskiarvo ja ammatilliseen koulutukseen yleinen koulumenestys (kaikki aineet) sekä painotettavien aineiden keskiarvo (kolmen parhaan taito- ja taideaineen keskiarvo). Vuoden 2016 pisterajat löytyvät täältä (valitse vasemmasta valikosta vaikka Maakunta ja sieltä esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaa). Kannattaa huomioida, että pisterajat voivat vaihdella paljonkin eri vuosina sen mukaan mihin koulutukseen on minkäkin verran hakijoita.

Oppilas hakee enintään viiteen koulutukseen. Hakemukseen laitettu järjestys on sitova. Hakukohteita ei voida muuttaa hakuajan päätyttyä. Hakuaikana muutokset voidaan ilmoittaa omasta hakemukseen merkitystä sähköpostiosoitteesta tai kirjallisesti (postin kautta) Opetushallitukseen.

 Oppilas hakee yhteishaussa peruskoulun päättötodistuksella.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s