Ilman opiskelupaikkaa

Jos jäät yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, sinulla on erilaisia mahdollisuuksia opiskella.

Kymppiluokat

Oulun kaupunki järjestää perusopetuksen lisäopetusta kymppiluokilla niille oululaisille nuorille, joilla eivät ole saaneet opiskelupaikkaa toisen asteen oppilaitoksesta. Kymppiluokalle haetaan kesäkuussa.

Oulun kaupungin kymppiluokat

Raudaskylän kristillisen opiston kymppilinja

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelu tapahtuu enimmäkseen työpaikalla aidoissa työtehtävissä.

Valma

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus

Lukiostartti

Lukiostarttiin voivat hakea ne, jotka ovat hakeneet lukioon, mutta eivät ole saaneet opiskelupaikkaa. Lukiostartin aikana on mahdollista kerrata perusasteen opintoja ja parantaa perusasteen päättötodistuksen arvosanoja ja opiskella lukioon valmistavia kursseja sekä lukiokursseja. Lukioon valmistava opetus järjestetään päiväopetuksena. Opiskelu ei oikeuta opintotukeen.

Kansanopistot

Tietoa Kansanopistoista

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö antaa ohjaus- ja neuvontapalveluja alle 25-vuotiaille, jotka ovat työn, koulutuksen tai muun aktiivisen toiminnan ulkopuolella. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat peruskoulun päättäneet nuoret, joilla ei ole jatko-opiskelupaikkaa.

Pohjola-opiston Taitopaja

Pohjola-opiston Taitopaja on tarkoitettu peruskoulun päättäneille ilman jatkokoulutus- tai työpaikkaa oleville 16–24 –vuotiaille. Taitopajatoiminnassa nuoret tutustuvat työelämään pajaympäristöissä ja työpaikoissa. Taitopajassa nuoret myös pohtivat ammatillisen kiinnostuksen kohteitaan ja kehittävät opsikelu- ja työvalmiuksia. Taitopajalle on jatkuva haku.

Valmentava 1 erityistä tukea tarvitseville

Valmentava koulutus on perusopetuksen ja ammatillisen perustutkintokoulutuksen välissä järjestettävää nivelvaiheen koulutusta. Sen tehtävänä on antaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille lisää valmiuksia, mahdollisuuksia ja edellytyksiä ammatilliseen peruskoulutukseen tai työhön ja itsenäiseen elämään.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s